Ο Μιλόσεβιτς «στοιχειώνει» τη Βοσνία.

Μία διάσπαση της Βοσνίας θα ήταν απαράδεκτη για την διεθνή κοινότητα και θα αποτελούσε μία μεταθανάτια νίκη για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, προειδοποίησε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Βοσνία, Βαλεντίν Ίντσκο.

   

Ο κ. Ίντσκο αποδοκίμασε το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Βοσνία, όπου έξι μήνες μετά τις εκλογές δεν έχει σχηματιστεί νέα κεντρική κυβέρνηση.

   

Μία διάσπαση της Βοσνίας «δε θα είναι αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα. Θα ήταν μια μεταθανάτια νίκη για τον Μιλόσεβιτς. Θα ήταν ένας θρίαμβος για τον (Ράντοβαν) Κάρατζιτς, αν υπήρχε ένα νέο κράτος στην περιοχή αυτή» σημείωσε. 

   

Ο πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας κατά τη διάρκεια του πολέμου 1992- 1995, Ράντοβαν Κάρατζιτς, δικάζεται από τον Οκτώβριο του 2009 από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, που προκάλεσε 100.000 νεκρούς και 2,2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.