Ο Μουμπάρακ φεύγει,οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έρχονται;

Ο Ιμπραήμ Φαουζί τελικά αποφάσισε την Τρίτη να μην λάβει μέρος στην μεγάλη διαδήλωση της Αλεξάνδρειας. Μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήδη αυτός ο νεαρός Χριστιανός Κόπτης είχε αισθανθεί κάπως απομονωμένος στη μέση των διαδηλώσεων που αποτελούνταν κυρίως από μουσουλμάνους.
«Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι ψάχνω για ένα ευχάριστο,θετικό βλέμμα», είπε, αποκαλύπτοντας το σταυρό τατουάζ στον καρπό του. Έτσι, το πρωί της Τρίτης, ο Ιμπραήμ παρέμεινε στο σπίτι. «Επέλεξα να δείξω ότι θέλω να υπερασπίσω τη χώρα μου, κι όχι να την δω να πέφτει στα χέρια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας,» λέει.
Όπως Ibrahim Fawzi, πολλοί Χριστιανοί φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει την Αλεξάνδρεια, λόγω της αύξηση της προβολής των «αδελφών» στις πομπές. Απόντες κατά τα πρώτα βήματα της εξέγερσης , τελικά άρχισαν να συμμετέχουν και σήμερα συμμετέχουν ενεργά στη διαχείριση των συμβάντων.
«Μαζί με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, παίζουμε στην πραγματικότητα ένα σημαντικό ρόλο στο κίνημα ,» παραδέχεται ο  S.Sobhi , πρώην βουλευτής και επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αλεξάνδρεια.
Αντιμέτωποι με την ξαφνική εμφάνιση του ισλαμικού κινήματος στην καρδιά της εξέγερσης στην Αίγυπτο, οι Χριστιανοί της Αλεξάνδρειας, Ορθοδόξοι και Καθολικοί , θυμούνται ακόμη φυσικά την επίθεση που άφησε 21 νεκρούς σε μια κοπτική εκκλησία στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πρωτοχρονιάς.
Ορισμένοι δεν διαστάζουν να εκφράσουν δημόσια τις ανησυχίες τους:
«Αν Μουμπάρακ πέσει, οι ισλαμιστές αναπόφευκτα θα έρθουν στην εξουσία και θα επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο”.
Γιατρός στο νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας, ο Emile Michel δεν συμμερείζεται αυτούς τους φόβους.
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν όλο και περισσότεροι αδελφοί σε διαδηλώσεις, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε. Ο πραγματικός εχθρός των Χριστιανών στην Αίγυπτο σήμερα είναι Μουμπάρακ. Για περίπου τριάντα χρόνια, ο ίδιος αρνείται να χτίσει εκκλησίες και μας κρατά μακριά από την εξουσία.Μάλιστα, χρησιμοποίησε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Αλ Κάιντα, επαναλαμβάνοντας πως είναι το καλύτερο ανάχωμα κατά του εξτρεμισμού ».

«Οι Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι, είμαστε πάνω απ ‘όλα Αιγύπτιοι αγωνίζονται για την ελευθερία τους», επιμένει Mandouh Reyad, ένας μηχανικός, ο οποίος προσθέτει: «Η αντίθεση μεταξύ των δύο θρησκειών έχει τεχνητά κατασκευαστεί από το καθεστώς “.