Ο Μπάρακ στις ΗΠΑ για προετοιμασία συνάντησης Ομπάμα – Νετανιάχου

   Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπάρακ θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για να προετοιμάσει την προσεχή συνάντηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ.

    Σύμφωνα με το ραδιόφωνο, δεν έχει οριστεί η ημερομηνία αναχώρησης του Μπάρακ, ο οποίος όμως πρέπει να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον αρκετές ημέρες πριν από την συνάντηση των δύο ηγετών στις 5 Μαρτίου στον Λευκό Οίκο.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Τελ Αβίβ δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε διέψευσε την πληροφορία αυτή.

    Η συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου πραγματοποιείται εν μέσω εντάσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ «παίζει» ανάμεσα στην πιθανότητα να προχωρήσει ή όχι σε βομβαρδισμούς με στόχο τη διακοπή του προγράμματος αυτού, την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους ενισχύουν τις κυρώσεις, κυρίως οικονομικές, εναντίον της Τεχεράνης.

    Ο ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν τόνισε σήμερα πως «δεν υπάρχει κρίση για το Ιράν, ανάμεσα σε δύο φίλες χώρες, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ».

    «Οι συζητήσεις μας είναι εποικοδομητικές και οι απόψεις μας συγκλίνουν όλο και περισσότερο. Θα έρθουμε σε συνεννόηση με τους Αμερικανούς, αλλά κάθε χώρα είναι κυρίαρχη και θα πάρει τις δικές της αποφάσεις», επισήμανε ο ίδιος.