Ο Σαρκοζί μετά τη Μέρκελ,έφερε και τον όμηρο-στρατιώτη του Ισραήλ στο Παρίσι.Έχει εκλογές

 

Θα κάνει τα πάντα για μερικές μονάδες επιπλέον στις δημοσκοπήσεις! Έφερε στο Παρίσι τη Μέρκελ ως “γκεστ-σταρ” της προεκλογικής του περιόδου,τώρα έφερε ακόμη και τον Ισραηλινό στρατιώτη που η Χαμάς κρατούσε όμηρο για πάνω από πέντε χρόνια.

 Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Γκιλάντ Σαλίτ, τον Ισραηλινό στρατιώτη που κρατούσε όμηρο η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας για περισσότερα από πέντε χρόνια.

   

Ο Σαλίτ, ο οποίος συνοδευόταν από τους γονείς του, Νόαμ και Αβίβα, μετέβη στο Παρίσι κατά το πρώτο ταξίδι που πραγματοποιεί στο εξωτερικό από τις 18 Οκτωβρίου που αφέθηκε ελεύθερος με αντάλλαγμα την απελευθέρωση από το Ισραήλ 1.027 Παλαιστινίων. 

   

Ο Σαλίτ έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ από τότε που επέστρεψε στο σπίτι του και μόνον πρόσφατα πήγε σε αγώνα καλαθοσφαίρισης της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

   

Ο Σαρκοζί εξήρε το θάρρος που επέδειξε ο Σαλίτ την περίοδο της ομηρίας του. Επίσης εξήρε τη σταθερότητα που έδειξαν οι γονείς του κατά το μαρτύριο που περνούσε ο γιος τους.

   

Ο Σαλίτ έχει και γαλλική υπηκοότητα. Ο Γάλλος πρεσβευτής στο Ισραήλ Κριστόφ Μπιγκό ήταν ένας από τους πρώτους που επισκέφθηκε την οικογένεια Σαλίτ μετά την επιστροφή του Γκιλάντ.