Ο Τίτο…επιστρέφει μέσω του εγγονού του!

O εγγονός του στρατάρχη Τίτο αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του μεγάλου πολιτικού και παππού του, του Γιόσιπ Μπρόζ Τίτο, πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα Βαλκάνια, ιδρύοντας ένα νέο Κομμουνιστικό Κόμμα που θα επικεντρωθεί «στην επιστροφή της αξιοπρέπειας στους πολίτες».

   

Τριάντα χρόνια μετά το θάνατο του Τίτο που ηγήθηκε επί πολλές δεκαετίες της Γιουγκοσλαβίας ο Γιόσιπ Γιόσκα Μπροζ συγκέντρωσε τις 12 χιλιάδες υπογραφές που είναι απαραίτητες για να επικυρωθεί με βάση το νόμο, ο σχηματισμός αυτού του νέου πολιτικού κόμματος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΒΕΤΑ. 

    Μιλώντας στον Τύπο και σε χιλιάδες πολίτες στην κλασική παλαιά κομμουνιστική διάλεκτο που χρησιμοποιείτο στη Γιουγκοσλαβία, ο Γιόσιπ Γιόσκα Μπροζ εξέφρασε την επιθυμία του «να συμβάλλει ώστε να επιστρέψει η αξιοπρέπεια στο λαό, να βοηθήσει τους νέους και την παιδεία τους, τους ηλικιωμένους, και να ενώσει τις δυνάμεις της Αριστεράς στη Σερβία».

   

Το νέο αυτό Κομμουνιστικό Κόμμα φιλοδοξεί «να αποκαταστήσει το παλαιό σύστημα αξιών» και «να αγωνιστεί στο όνομα του Τίτο και της κληρονομιάς του που προέρχεται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον αγώνα κατά του φασισμού», ανέφερε ο 63χρονος εγγονός του Τίτο.

   

Ένα άρωμα νοσταλγίας πλανάτο στη συνέντευξη Τύπου που καλύφθηκε ωστόσο απ΄όλα τα μμε. Οι πολλές εκατοντάδες παριστάμενοι ήταν στην πλειοψηφία τους μεγάλης ηλικίας πολίτες που κρατούσαν κόκκινες σημαίες και την παλαιά σημαία της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας καθώς και πανώ, ένα εκ των οποίων έγραφε: «Όταν ήμασταν σύντροφοι ζούσαμε σαν κύριοι και τώρα είμαστε κύριοι που η ζωή μας δεν έχει καμία αξία».

   

Ο κ. Μπροζ, που παρουσίασε το νέο κόμμα ως διάδοχο του παλαιού Κομμουνιστικού Κόμματος εκτίμησε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει στενή συνεννόηση των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβία σε θέματα κοινωνικά και οικονομικά, παραδεχόμενος σαφώς ότι τα σύνορα δεν αλλάζουν πλέον.

    Καταλήγοντας ανέφερε ότι το κόμμα του θα μετάσχει επισήμως στις εκλογές του 2012, περιφερειακές και βουλευτικές.

   

Ο κ. Μπροζ, που έχει δουλέψει και ως εργάτης και ως αστυνομικός στη φρουρά του παππού του, υπήρξε ο αγαπημένος εγγονός του Τίτο, από τον πρώτο του γιο, Ζάρκο, και σε μια σπάνια συνέντευξή του δήλωσε ότι ο παππούς του του άφησε τρία δώρα: ένα ντουφέκι, ένα ρολόι και το πρώτο του αυτοκίνητο.