Ο ρόλος του Κατάρ στη Λιβύη και η ελίτ του Μεταβατικού Συμβουλίου

«Ηρθε η ώρα να μιλήσω ειλικρινά…Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των απλών πολιτών», είπε ο πρώην υπουργός Πετρελαίου και Οικονομικών της Λιβύης, Αλί Ταρχούνι, ο οποίος μίλησε για απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Υποστήριξε ότι «οι φωνές που ακούγονται σήμερα είναι αυτές μιας ελίτ, οι φωνές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, το οποίο δεν έχει εκλεγεί…και άλλες φωνές που υποστηρίζονται με χρήματα, όπλα ή από τα μέσα ενημέρωσης», κάνοντας έμμεση αναφορά στο Κατάρ, το οποίο βοήθεια στους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη, αλλά σήμερα κατηγορείται από πολλούς ότι στηρίζει το ισλαμιστικό ρεύμα.

«Υπήρξαν χώρες που στάθηκαν στο πλευρό μας και όλες αυτές οι χώρες έχουν συμφέροντα…και ορισμένες αρχίζουν να πιστεύουν ότι ασκούν επιρροή, κάτι που είναι λάθος», σημείωσε ο Ταρχούνι, εκτιμώντας πως «το 90% των Λίβυων είναι μετριοπαθείς».

Ο πρώην υπουργός γνωστοποίησε πως αρνήθηκε να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση της χώρας, ωστόσο ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρωθυπουργό και στην ομάδα του, σημειώνοντας ότι θα αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις.

Τέλος, προειδοποίησε πως «το σύστημα του πρώην καθεστώτος, στο σύνολό του, είναι άθικτο και όλα τα στοιχεία του Καντάφι αποτελούν ακόμα μέρος του συστήματος αυτού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στη Λιβύη ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την παραπομπή του γιου του Καντάφι

Χάος:Το οπλοστάσιο της Λιβύης,αφρούρητο,πωλείται στις προσευχές της Παρασκευής!