«Ο Άσαντ δεν σέβεται τις δεσμεύσεις του»,λέει ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε  ότι δεν υπάρχει «καμία ένδειξη μέχρι στιγμής» ότι η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σέβεται τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός.
 
«Όπως είναι προφανές, δεν έχουμε καμία ένδειξη μέχρι στιγμής ότι το καθεστώς Άσαντ σέβεται τις δεσμεύσεις του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ.
 
Το σχέδιο εξόδου από την κρίση στη Συρία που παρουσίασε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Άναν –το οποίο αποδέχθηκε η Δαμασκός στις 2 Απριλίου και υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ την Πέμπτη– προβλέπει ότι ο συριακός στρατός θα αποσυρθεί από τις πόλεις αύριο το πρωί προκειμένου να επιτρέψει μια συνολική κατάπαυση του πυρός 48 ώρες αργότερα.
 
Ωστόσο οι συριακές αρχές αξίωσαν χθες γραπτή δέσμευση της αντιπολίτευσης για παύση κάθε μορφής βίας για να προχωρήσουν αυτές στην απόσυρση των δυνάμεών τους.
 
Σχετικά με τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα ο συριακός στρατός σε πολλές περιοχές της Συρίας, ο Κάρνεϊ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ «καταδικάζουν όλες τις επιθέσεις που εξαπολύθηκαν» στη χώρα.