Ο στρατός εγγυητής για τις μεταρρυθμίσεις στην Αίγυπτο.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Αιγύπτου αντιστράτηγος Σάμι Ενάν, αναλαμβάνει ουσιαστικά -και μάλλον προσωρινά-  τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν,ανακοίνωσε  από  τη τηλεόραση την είδηση μετά από την απογευματινή προσευχή,ότι ο πρόεδρος παραχώρησε την εξουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις.Το κλίμα που υπάρχει όμως θέλει τον στρατό να παραχωρεί εξουσίες στον αντιπρόεδρο Σουλεϊμάν ή σε άλλη προσωπικότητα -ακούγεται ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αιγύπτου- για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις μέχρι το Σεπτέμβριο που θα γίνουν οι Προεδρικές Εκλογές.

Ο Σ. Έναν βρισκόταν στις ΗΠΑ (απ΄ όπου και η φωτογραφία) όταν ξέσπασαν οι ταραχές.Επέστρεψε εσπευσμένα και όλοι θεωρούσαν ότι είχε το «χρίσμα» της Ουάσιγκτον για να αναλάβει την εξουσία στη μετά-Μουμπάρακ εποχή.

Η ανακοίνωση προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στα εκατομμύρια των διαδηλωτών που είχαν πλημμυρίσει και σήμερα Κάϊρο και Αλαξάνδρεια. Από το πρωί ,οι διαδηλωτές είχαν αρχίσει να πολιουρκούν μεγάλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις,γιατί η ανακοίνωση του Αιγυπτιακού στρατού,είχε ερμηνευτεί ως στήριξη του Μουμπάρακ.