Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απαντά στον Πανέτα για το Ιράν:Γρήγορα κυρώσεις αλλιώς…

Το Ιράν θα φοβηθεί, αν οι κυρώσεις που έχουν ως στόχο να το αποτρέψουν από το να δημιουργήσει μία ατομική βόμβα επιβληθούν γρήγορα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν.

Μιλώντας στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Ασφάλεια στη Γερμανία, ο Ισραηλινός υφυπουργός σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ανησυχεί κυρίως για την ποσότητα εμπλουτισμένου ουρανίου, που το Ιράν έχει καταφέρει να θάψει στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φορντό, στα νότια της Τεχεράνης.

Ο Ντάνι Αγιαλόν απάντησε σε δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας, που ανέφερε ότι ο υπουργός ‘Αμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα πιστεύει πως, το Ισραήλ «είναι πιθανό» να βομβαρδίσει το Ιράν μέσα στους επόμενους μήνες, για να σταματήσει την κατασκευή μιας ατομικής βόμβας.

«Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, επειδή δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί κατ΄ ανάγκη να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αν πράγματι οι κυρώσεις επιβληθούν τώρα και οι Ιρανοί σταματήσουν πλήρως τις παράνομες δραστηριότητές τους τώρα, τότε ίσως να μη χρειαστεί να συζητήσουμε τέτοια θέματα» δήλωσε ο κ. Αγιαλόν.