Οι ΗΠΑ ίσως δώσουν χάρη σε ισραηλινό κατάσκοπο,μετά από 25 χρόνια φυλακής.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, σήμερα, ότι θα εξετάσει το αίτημα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με την απελευθέρωση του Τζόναθαν Πόλαρντ, ενός Αμερικανοεβραίου που βρίσκεται στη φυλακή επί 25 χρόνια εκτίοντας ποινή κάθειρξης «για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ».

   

«Έχουμε λάβει την επιστολή και θα την εξετάσουμε» δήλωσε ένας Αμερικανός ανώτατος αξιωματούχος.

   

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, ο κ. Νετανιάχου έχει ζητήσει επίσημα με επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, να δώσει χάρη στον 56χρονο Πόλαρντ.

   

Ωστόσο, το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, το οποίο είχε ανακοινώσει στις 21 Δεκεμβρίου ότι θα ζητήσει την απελευθέρωση του Τζόναθαν Πόλαρντ, δεν επιβεβαίωσε ούτε απέρριψε τις πληροφορίες του ραδιοφώνου, αλλά σημείωσε ότι θα μιλήσει για το θέμα αυτό ενώπιον του κοινοβουλίου στις 16.00 GMT(18.00, ώρα Ελλάδας). 

   

Ο Τζόναθαν Πόλαρντ, αναλυτής του αμερικανικού Ναυτικού, είχε καταδικασθεί σε ισόβια το 1987 από την αμερικανική δικαιοσύνη επειδή από τον Μάϊο του 1984, μέχρι που συνελήφθη τον Νοέμβριο του 1985, είχε παραδώσει στο Ισραήλ χιλιάδες «άκρως απόρρητα» έγγραφα για τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, ιδιαίτερα στις αραβικές χώρες.