«Ολα τα ενδεχόμενα για το Ιράν είναι ανοιχτά», λέει ο ισραηλινός πρόεδρος Πέρες

   Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες, δήλωσε και πάλι σήμερα ότι «όλες οι επιλογές (είναι) πάνω στο τραπέζι», συμπεριλαμβανομένης μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

    «Το κράτος του Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο κράτος. Έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι οποιασδήποτε απειλής», δήλωσε ο Πέρες, του οποίου οι παρατηρήσεις μεταδόθηκαν από τον ραδιοσταθμό του Στρατού, στη διάσκεψη στην Ιερουσαλήμ των Προέδρων των κυριότερων αμερικανικών Εβραϊκών οργανώσεων.

    «Όταν λέμε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, έχουμε μετρήσει τα λόγια μας», επέμεινε.

    Στην ομιλία του, ο πρόεδρος περιέγραψε ως «αποκύημα φαντασίας» σημερινό άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz σύμφωνα με το οποίο ετοιμάζεται να κοινοποιήσει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την αντίθεσή του σε μια ισραηλινή στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν στο εγγύς μέλλον.

    Ο κ. Πέρες θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα την Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο, πριν την συνάντηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον κ. Ομπάμα στις 5 Μαρτίου στον Λευκό Οίκο.

    Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ αναμένεται επίσης στην Ουάσινγκτον εντός των προσεχών ημερών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του, για μια επίσκεψη που έχει ως σκοπό την προετοιμασία της συνάντησης μεταξύ των κ.κ. Ομπάμα και Νετανιάχου, σύμφωνα με τους αναλυτές.