Ομοσπονδιακό δικαστήριο δικαιώνει γκέι πεζοναύτη. Αντιδρά ο Διοικητής

Να συνεχιστεί το δόγμα “μη ρωτάς τίποτε, μην πεις τίποτε” που ισχύει στους Πεζοναύτες του Αμερικάνικου Στρατού και αφορά τους ομοφυλόφιλους, πρότεινε επίμονα ο νέος διοικητής του σώματος στρατηγός James Amos.
 
Πριν λίγες ημέρες το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια, είχε δικαιώσει ομοφυλόφιλο πεζοναύτη ο οποίος δεν έκρυψε την ταυτότητα του μόλις κατατάχθηκε στο σώμα, και δήλωσε ανοιχτά ότι είναι γκέι. Το δικαστήριο διέταξε τον Στρατό να άρει την πολιτική του στο θέμα των ομοφυλοφίλων και να μπορεί ο κάθε ένας να δηλώνει τις προτιμήσεις του. Μέχρι σήμερα στους πεζοναύτες απαγορεύεται να υπηρετούν ομοφυλόφιλοι και ισχύει το “μη ρωτάς τίποτε, μην πεις τίποτε” προκειμένου να διασφαλιστεί τυπικά ότι όσοι υπηρετούν εκεί δεν είναι γκέι.
 
“Με τα αμερικανικά στρατεύματα να πολεμούν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ δεν είναι τώρα η ώρα για την ανατροπή του δόγματος. Η πολιτική που απαγορεύει τους ομοφυλόφιλους ανοιχτά να υπηρετούν ,πρέπει να συνεχιστεί” τόνισε ο στρατηγός Amos και συνέχισε: “Δεν μιλάμε για κάποιο κοινωνικό θέμα. Μιλάμε για το πως θα είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί στη μάχη”

Ο στρατηγός Amos είπε κατάργηση αυτής της πολιτικής μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για τους πεζοναύτες.

“Στο σώμα μας κοιμόμαστε 2 άνδρες ή 2 γυναίκες ανά δωμάτιο για να προωθήσουμε μια αίσθηση ενότητας, για να μοιραζόμαστε τον φόβο του θανάτου και της απώλειας. Εάν καταργηθεί η πολιτική αυτή πως θα συνεχίσει να υπάρχει η αίσθηση ενότητας και η συνοχή.?”

Πάντως το Πεντάγωνο ξεκίνησε εσωτερική έρευνα και μοίρασε ερωτηματολόγιο σε 400.000 στρατιώτες και σε άλλα 150.000 μέλη των οικογενειών τους, για το θέμα των γκέι, προκειμένου απο τα αποτελέσματα να διαμορφώσει και την πολιτική του. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ήταν ανώνυμη.

Ο στρατηγός Amos αρνήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας, αν και μέρος του αποτελέσματος της έχει διαρρεύσει στον τύπο. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία οι περισσότεροι στρατιώτες και οι οικογένειές τους θεωρούν ότι το “μην ρωτάς τίποτε, μην πεις τίποτε” πρέπει να καταργηθεί.