Ομπάμα:»Θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε την Αλ Κάϊντα»

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις κατά του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα, δύο μήνες μετά τη δολοφονία από αμερικανούς κομάντο του ηγέτης της οργάνωσης Οσάμα Μπιν Λάντεν, θυμίζοντας ότι «ο στόχος είναι η ολική καταστροφή» της Αλ Κάιντα. 

   

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν «έχουν προκαλέσει μεγάλα πλήγματα στην ικανότητα της Αλ Κάιντα» ανέφερε ο κ. Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι τώρα η Αλ Κάιντα έχει πολλές δυσκολίες, τόσο επιχειρησιακές όσο και οικονομικές .»Θα συνεχίσουμε τις πιέσεις εναντίον της», υποσχέθηκε καταλήγοντας ο αμερικανός πρόεδρος.

   

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η χθεσινή επίθεση κατά ξενοδοχείο της Καμπούλ δείχνει ότι το Αφγανιστάν εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο, αλλά η πρόοδος που έχει επιτευχθεί εναντίον των Ταλιμπάν δικαιολογεί την απόφαση για μείωση της παρουσίας αμερικανικών δυνάμεων στο αφγανικό έδαφος.

   

«Αντιλαμβανόμεθα όλοι ότι το Αφγανιστάν είναι μια επικίνδυνη χώρα, ότι οι Ταλιμπάν είναι ακόμα ενεργοί και ότι θα συνεχίσουν συμβαίνουν γεγονότα, όπως το χθεσινό της επίθεσης στο ξενοδοχείο, για αρκετό καιρό ακόμα» τόνισε ο κ. Ομπάμα που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε τη μείωση -κατά δέκα χιλιάδες στρατιώτες- της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα αυτή.