«Όχι άλλα όπλα στη Συρία»,λέει η Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κ.Βλαντίμιρ Πούτιν σε ομιλία του στη Μόσχα  επεσήμανε ότι η κυριαρχία ΗΠΑ και ΕΕ στον κόσμο αδυνάτισε λόγω των εσωτερικών κοινωνικο-οικονομικών προβλημάτων στις ανεπτυγμένες χώρες.
Γι’ αυτό και μεμονωμένοι παίκτες της διεθνούς πολιτικής προσπαθούν να διατηρήσουν τη συνηθισμένη επιρροή τους με κάθε μέσο. «Αυτό εκδηλώνεται με την εξαγωγή της “δημοκρατίας πυραύλων και βομβών” και την εμπλοκή σε εσωτερικές συγκρούσεις, ειδικότερα στις αραβικές χώρες», είπε ο κ.Πούτιν. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, συνέχισε, «καταφεύγουν συχνά σε μονομερείς ενέργειες, σε αντίθεση με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου». Αυτό ιδιαιτέρως εμφανώς εκδηλώνεται στο παράδειγμα της Συρίας.

Οχι νέα όπλα στην Συρία
H  Ρωσία,ανακοίνωσε ότι  δεν θα προμηθεύει νέα είδη εξοπλισμών στη Συρία έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.Την  δήλωση έκανε  ο Υποδιευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικο-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βιατσεσλάφ Ντζιρκάλν.
«Ως σήμερα εκτελούσαμε παλιά συμβόλαια, μεταξύ άλλων και επισκευής τεχνικού εξοπλισμού. Ωσότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση, δεν θα πραγματοποιούμε προμήθειες νέων εξοπλισμών», – είπε ο Ρώσος αξιωματούχος. Ο κ. Ντζιρκάλν χαρακτήρισε τα δρώμενα στη Συρία ως εμφύλιο πόλεμο.