Πάνω από τη Τρίπολη πετούν νατοϊκά αεροσκάφη.

 Αεροσκάφη πετούν πάνω από τη λιβυκή πρωτεύουσα όπου ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη κυρίως στον τομέα της κατοικίας του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στο Μπαμπ αλ Αζιζίγια, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

   

Γύρω στις 16:00 ώρα Ελλάδος δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν τουλάχιστον ένα μαχητικό αεροσκάφος να πετάει σε χαμηλό ύψος, προτού ακούσουν μια ισχυρή έκρηξη από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν οι δημοσιογράφοι στην Τρίπολη, όχι μακριά από την κατοικία του συνταγματάρχη Καντάφι.

   

Μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας.

   

Σύμφωνα και με ανταποκριτή του Ρόιτερς, η αντιαεροπορική άμυνα των κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης άνοιξε σήμερα πυρ εναντίον πολεμικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στην κεντρική Τρίπολη. 

   

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συμμαχικά αεροσκάφη φαίνεται να αύξησαν τον αριθμό των πτήσεών τους πάνω από την πρωτεύουσα, καθώς ακουγόντουσαν να πετούν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού και νωρίς το απόγευμα.

   

Σήμερα δεν υπάρχουν αναφορές για αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη.

   

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα ότι η διεθνής συμμαχία δεσμεύεται να προσφέρει όλους τους απαραίτητους πόρους για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

   

«Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε όλους τους απαραίτητους πόρους και τη μέγιστη επιχειρησιακή ευελιξία εντός του πλαισίου της εντολής μας. Θα διατηρηθεί ένας υψηλός επιχειρησιακός ρυθμός κατά των δικαιολογημένων στόχων», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στη Γερμανία.

   

Το ΝΑΤΟ θα ασκήσει πίεση για όσο καιρό χρειαστεί και έως ότου οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Καντάφι σταματήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον των αμάχων και αποσυρθούν στις βάσεις τους, τόνισε.