Παραιτείται ο Μουμπάρακ.Ο στρατός αναλαμβάνει ρόλο στη διακυβέρνηση.

Το BBC μεταδίδει ότι ο Αιγύπτιο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ είναι έτοιμος να παραιτηθεί και να παραχωρήσει τη θεση του στον αντιπρόεδρο Σουλεϊμάν. Ωστόσο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διακυβέρνηση της χώρας το πάνω χέρι θα το έχει ο στρατός.

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι ραγδαίες και είναι ενδιεκτικό ότι αμερικανικό αεροπλανοφόρο ΕΝΤΕΡΠΡΑΙΣ πλέει προς το Σουέζ.

Ο Χοσάν Μπαντράουι, γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος NDP δήλωσε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ ενδέχεται να απευθύνει απόψε διάγγελμα προς τον αιγυπτιακό λαό και «ελπίζει» να ανακοινώσει πως μεταβιβάζει τις εξουσίες του στον σημερινό αντιπρόεδρο, Ομάρ Σουλεϊμάν.

Και όλα αυτά ενώ συνεδριάζει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο για να εξετάσει την κατάσταση στη χώρα. Σύμφωνα με όπως μεταδίδει το Associated Press ανώτατος στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ότι όλα τα αιτήματα των διαδηλωτών θα ικανοποιηθούν.

Η συνεδρίαση των στρατιωτικών, η μετάβαση των εξουσιών στον Ομάρ Σουλεϊμάν ενισχύουν -αν όχι επιβεβαιώουν- τις φήμες των προηγούμενων ημερών περί πραξικοπήματος για την πτώση Μουμπάρακ από την εξουσία.

Δεν αποκλείεται, με πρόσχημα την προστασία των πολιτών και έχοντας εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο του στρατού, ο Σουλεϊμάν (άνθρωπος με παραδοσιακά καλές σχέσεις με το Ισραήλ) να επιχειρήσει να καταστείλει τις διαδηλώσεις.

Τα νέα έχουν σκορπίσει θύελλα ενθουσιασμού στις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που παραμένει στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου και περιμένει πως και πως να μάθει αν οι φήμες παραίτησης του Μουμπάρακ θα επιβεβαιωθούν.