«Πατέρα,σκοτώνουμε αμάχους». Πως αποκαλύφθηκε η «διμοιρία θανάτου» στο Αφγανιστάν!

Ο νεαρός στη φωτογραφία είναι ο Adam Winfield. Χωρίς αμφιβολία συμπαθητική φυσιογνωμία. Δύσκολα μπορείς να πιστέψεις ότι αυτό το νέο παιδί κατηγορείται μαζί με άλλους 11 αμερικανούς στρατιώτες για το απίστευτο έγκλημα της εκτέλεσης αμάχων στο Αφγανιστάν…έτσι για παιχνίδι και φωτογράφηση πάνω από τα άψυχα κορμιά των άτυχων ανθρώπων ,που απλά είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο της «διμοιρίας του θανάτου»!

Ο Adam, 21 ετών ,ήταν ο κρίκος της αλυσίδας που έσπασε όταν το Φεβρουάριο μέσω μιας συνομιλίας μέσω ίντερνετ με τον πατέρα του δεν άντεξε και αποκάλυψε το τρομερό μυστικό.

Ο πρώτος φόνος έγινε σε μία περιοχή δυτικά της Κανταχάρ. Η περιγραφή είναι συγκλονιστική. Οι αμερικανοί στρατιώτες ηλικίας από 19 έως 25 ετών κατά τη διάρκεια της διαδρομής έλεγαν ότι «σήμερα κάποιον πρέπει να σκοτώσουμε». Τον βρήκαν στο πρόσωπο ενός νεαρού Αφγανού. Όταν τον πλησίασαν στα πέντε μέτρα,είχαν ήδη ετοιμάσει τη σκηνοθετημένη «επίθεση» που θα δέχονταν υποτίθεται με χειροβομβίδα. Ο νεαρός άνοιξε το σακκάκι του για να δείξει ότι δεν κρύβει τίποτα και σε απάντηση δέχτηκε οκτώ πυροβολισμούς και μία χειροβομβίδα! Έπεσε νεκρός. Μετά ακολούθησαν οι φωτογραφίες!


ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ADAM WINFIELD.

Οι γονείς του Adam δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν την εξομολόγηση του γιού τους. Ήταν γι΄ αυτούς ένα ντροπαλό παιδί που αποφάσισε να μπει στο στρατό στα 17 του.

Επικεφαλής της «διμοιρίας θανάτου» ήταν ο λοχίας Gibbs. Τρεις εκτελέσεις αμάχων έχουν γίνει γνωστές με κάθε λεπτομέρεια από τον Adam Winfield, ο οποίος εκτός του ότι επιδιώκει μια πιο ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση ,πολεμά και με τις ενοχές του. Η συμμετοχή του στη τρίτη δολοφονία τον βαραίνει.Και οι τρεις εκτελέσεις έγιναν εναντίον ανύποπτων ανθρώπων οι οποίοι έβλεπαν μάλλον φιλικά τη παρουσία των αμερικανών στρατιωτών στα μέρη τους!

4000 φωτογραφίες έχουν βρει οι ανακριτές της υπόθεσης! Φωτογραφίες που όπως λέγεται κυκλοφορούσαν στη βάση της «διμοιρίας του θανάτου» σαν «κάρτες από παίχτες του μπέϊζ-μπολ»!

Τη συγκλονιστική ιστορία της «διμοιρίας του θανάτου» αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, απ΄ όπου και οι φωτογραφίες.