«Πεθαίνοντας στη Ζαουίγια».Σκληρές μάχες μεταξύ Κανταφικών και αντικαθεστωτικών.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν οτι δυνάμεις του Καντάφι πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου νέα επίθεση εναντίον της Ζαουίγια, στη δυτική Λιβύη και πως τα άρματα μάχης έχουν μπεί μέσα στην πόλη.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίτερα στις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς στην Ζαουίγια σύμφωνα με ανακοίνωση γιατρού.
«Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, οι περισσότεροι άμαχοι», δήλωσε ο γιατρός επικεφαλής νοσοκομείου εκστρατείας που έχει στηθεί στο κέντρο της πόλης.
 
«Μέχρι τώρα έχουν καταμετρηθεί τριάντα πτώματα, αλλά ο πραγματικός αριθμός των νεκρός είναι μεγαλύτερος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, καθεστωτικοί πολεμιστές εκτελούν τραυματίες, ενώ επιτίθενται κατά ασθενοφόρων και γιατρών.  Η πόλη 40χμ. δυτικά της Τρίπολης βομβαρδίζεται και πάλι. “Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια σφαγή” δήλωσε κάτοικος στο Aljazeera. “Η πόλη βομβαρδίζεται από τανκ ενώ οι εξεγερμένοι αντιστέκονται με πρωτόγονα μέσα. Οι εισβολείς δεν έχουν έλεος για τους αμάχους. Υπάρχει μεγάλος αριθμός νεκρών στους δρόμους» αναφέρει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΝΕΤ, την Κυριακή ο στρατός του Καντάφι ετοιμάζεται να ανακαταλλάβει την στρατηγικής σημασίας πετρελαιοπαραγωγό πόλη Ρας Λάνουφ, όπου τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 21 τραυματίστηκαν από τις μάχες.

Το Σάββατο, οι εξεγερμένοι άνοιξαν πυρ κατά ελικοπτέρου που υπερίπτατο των γραμμών τους, μεταδίδει ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερς, μία ημέρα μετά την κατάληψη της πόλης από τους αντικαθεστωτικούς. Σήμερα δεν υπήρχαν ίχνη της παρουσίας στρατευμάτων πιστών στον Καντάφι σε όλη την πόλη, μολονότι η κυβέρνηση διαψεύδει τις χθεσινές ανακοινώσεις των εξεγερθέντων ότι ελέγχουν πλήρως τη Ρας Λάνουφ, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει καταληφθεί πλήρως από τους αντικαθεστωτικούς.