Πεθαίνοντας στο Αφγανιστάν…

Στο αφιλόξενο Αφγανιστάν,ο θάνατος παραμονεύει παντού. Σε κάθε γωνιά μέσα στις πόλεις. Σε κάθε βήμα στα δύσβατα μονοπάτια των βουνών του. 680 νεκρούς έχει το ΝΑΤΟ μέσα στο 2010! Κανείς δεν είναι πουθενά ασφαλής. Ακόμη και μέσα στα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης η απειλή του βίαιου θανάτου μπορεί ν΄ απέχει μόλις μια ανάσα,ένα δευτερόλεπτο,μια αβλεψία,ένα λάθος…

Το  τεθωρακισμένο όχημα της φωτογραφίας ,βρισκόταν σε διατεταγμένη αποστολή,σ΄ ένα από εξαιρετικά δύσβατα αφγανικά βουνά. Οι στρατιώτες διακρίνονται στην οροφή του.Η διαδρομή μέχρι να φθάσουν στη περιοχή που προβλέπει το σχέδιο της αποστολής τους δεν μπορεί να είναι βέβαια «χαλαρή» και είναι η μοναδική. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι ανιχνευτές του στρατού έχουν ελέγξει υποτίθεται τις κακοτοπιές κι έχουν δώσει το «πράσινο φως» στους συναδέλφους τους. Δυστυχώς κανείς δεν είναι αλάθητος.Μόνο που στο Αφγανιστάν τα λάθη σημαίνουν καταδίκη σε θάνατο..

Νάρκη! Ο εφιάλτης κάθε τεθωρακισμένου. Η έκρηξη είναι ισχυρότατη.Τρομακτική. Θανατηφόρα. Το τεθωρακισμένο «χάνεται» μέσα στη φωτιά και το καπνό. Το ωστικό κύμα το «απογειώνει». Μέσα από το πυκνό καπνό ο φωτογραφικός φακός έχει «αιχμαλωτίσει» τη «στιγμή του θανάτου» των άτυχων στρατιωτών!

Τίποτα δεν μπορούσε να τους σώσει από το λάθος των ανιχνευτών τους,που δεν εντόπισαν τη νάρκη.Ο θάνατος τους ήταν ακαριαίος.

Το τεθωρακισμένο «κουφάρι» στην άκρη του κακοτράχαλου δρόμου και δίπλα του να κείτονται τα άψυχα κορμιά των νεαρών στρατιωτών.Ακολουθεί ακόμη μία έκρηξη.

Ο θάνατος είναι παντού στο Αφγανιστάν κάθε μέρα ,κάθε ώρα ,κάθε δευτερόλεπτο.Αφήνοντας πίσω νέα άψυχα κορμιά.

ΤΟ ONALERT ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.