Πέθανε ο τελευταίος στρατιώτης που πολέμησε στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο σε ηλικία 110 ετών.

Σήμερα το πρωί η καρδιά του αιωνόβιου στρατιώτη του Α παγκόσμιου Πολέμου, Κλοντ «Τσακλς» Τσουλς, σταμάτησε να χτυπάει.
Ο 110 ετών βετεράνος πέθανε στον ύπνο του, μέσα στον οίκο ευγηρίας, όπου νοσηλευόταν, στο Πέρθ της Αυστραλίας. Στις 3 Μαρτίου συμπλήρωσε ένα αιώνα και δέκα έτη ζωής.
 
Η ιστορία του μοιάζει με ταινία. Σε ηλικία 15 ετών πήγε να καταταγεί στο Βρετανικό βασιλικό Ναυτικό δίνοντας ψεύτικα στοιχεία. Πολέμησε και όργωσε τις θάλασσες και 10 χρόνια αργότερα το 1926, μετανάστευσε στην Αυστραλία.
Και ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος τον βρήκε στη θάλασσα να μάχεται τους Ιάπωνες, σαν αξιωματικός του Αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού, αυτή τη φορά.

Ο γιος του Κλοντ ο Άντριαν μιλάει για τον πατέρα του: «Είναι τυφλός και κουφός, αλλά είμαστε πολύ κοντά του. Τού μιλάμε πολύ δυνατά και μας καταλαβαίνει. Ακόμη μας αναγνωρίζει. Δεν νομίζω ότι έχει χάσει τα λογικά του, τουλάχιστον όχι περισσότερο απ΄ότι εγώ ή εσείς». Ο γιος του Κλόντ είναι σήμερα 76 ετών…
 
Ο Τσούλς ήταν ο τελευταίος από μια γενιά στρατιωτών που έζησε και πολέμησε σε 2 παγκόσμιους πολέμους. Σήμερα το πρωί πήγε να συναντήσει του παλιούς του συμπολεμιστές, εχθρούς και φίλους και να συζητάνε ατελείωτα για τα παλιά..
Τον περιμένουν ήδη οι: Ο Βρετανός βετεράνος Χένρι ‘Αλιγχαμ, που πέθανε το 2009 σε ηλικία 113 ετών. Ο τελευταίος Γερμανός στρατιώτης, ο ‘Ερικ Κάστνερ που πέθανε την 1η Ιανουαρίου 2008 σε ηλικία 107 ετών. Ο τελευταίος Γάλλος πολεμιστής, ο Λαζάρ Ποντιτσελί, που πέθανε στις 12 Μαρτίου 2008 σε ηλικία 110 ετών. Ο Ντελφίνο Μπορόνι ο τελευταίος Ιταλός επιζήσας πέθανε στις 26 Οκτωβρίου 2008 σε ηλικία 110 χρονών.