Πληθαίνουν οι φόβοι για τρομοκρατική επίθεση μέσα στα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ανώτατου Ιρακινού αξιωματούχου,η «AL QAEDA» σχεδιάζει επιθέσεις σε ΗΠΑ, M. Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την περίοδο των Χριστουγέννων, ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη βομβιστική απόπειρα, σε αμερικανικό επιβατικό αεροσκάφος.

Ο Υποστράτηγος, DHIYA HOUSSEIN, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του ιρακινού ΥΠΕΣ, δήλωσε ότι ένας ένοπλος, της ιρακινής πτέρυγας της «AL QAEDA», αποκάλυψε τη συνωμοσία, κατά τη διάρκεια ανακριτικής διαδικασίας. Ο συγκεκριμένος, που ήταν μέλος ομάδας 39 ανδρών, συνελήφθη τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης για την εξάρθρωση δικτύου ενόπλων ανταρτών.
Σύμφωνα με αναφορές των ιρακινών Αρχών, οι επιδρομές του τελευταίου μήνα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ηγετικού στελέχους της «AL QAEDA» στο Ιράκ, καθώς και του τοπικού επικεφαλής της Οργάνωσης, στην Επαρχία Anbar, στο δυτικό τμήμα της χώρας, προκάλεσαν μεγάλο πλήγμα στο «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ» (ISI), τον ιρακινό σύνδεσμο της «AL QAEDA».
«Ένας εκ των συλληφθέντων ομολόγησε ότι το «ISI» θα πραγματοποιήσει επιθέσεις εντός των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ευρώπης. Προετοιμάζονται για να επιτύχουν το στόχο τους», δήλωσε ο HOUSSEIN.
Σύμφωνα με τον HOUSSEIN, το Ιράκ ενημέρωσε τις εμπλεκόμενες χώρες, ενώ Αμερικανοί ανακριτές έχουν ήδη μιλήσει με τον συλληφθέντα.
Σύμφωνα με αναφορές Αμερικανού ομοσπονδιακού αξιωματούχου του τομέα ασφαλείας, το «FBI» και η αμερικανική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας, έχουν σημάνει συναγερμό σε όλες τις Υπηρεσίες Ασφαλείας των ΗΠΑ, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές, κατά την περίοδο των εορτών.