Ποιοι ισραηλινοί λένε στους πιλότους τους ότι αν βομβαρδίσουν το Ιράν θα φυλακιστούν!

Περισσότερες από 400 υπογραφές, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών,συγκεντρώθηκαν κάτω από ένα κείμενο στο Ισραήλ. Τι γράφει το κείμενο; Καλεί τους πιλότους της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ,όπως γράφουν οι Times of Israel να αρνηθούν να υπακούσουν σε διαταγές βομβαρδισμού του Ιράν,γιατί αυτό θα θέσει σε κίνδυνο της χώρα και άρα θα μπορούσαν ακόμη και να συλληφθούν!

«Δεν ξέρουμε τα ονόματα σας,» αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου: «Ξέρουμε ένα πράγμα – αυτή τη στιγμή η μοίρα μας και το μέλλον μας, βρίσκεται πάρα πολύ στα χέρια σας.»

Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται καθηγητές,όπως ο Menachem Mautner, πρώην πρύτανης Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ,ο Α. Biletzki, πρώην επικεφαλής της επιτροπής για τα ισραηλινά ανθρώπινα δικαιώματα και πολλοί άλλοι.

Στο κείμενό τους λένε προς τους πιλότους ότι μπορεί να λάβουν σύντομα τη “μοιραία διαταγή” αλλά τους υπενθυμίζουν ότι έχουν “την επιλογή να πουν όχι”. Αναγνωρίζουν ότι θα έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες αν το κάνουν αλλά επισημαίνουν ότι η “τυφλή υπακοή δεν εξυπηρετεί σ΄ αυτή την υπόθεση τα εθνικά συμφέροντα”. Τονίζουν τους κινδύνους αντιποίνων από το Ιράν αλλά κυρίως το γεγονός ότι οι βομβαρδισμοί δεν πρόκειται “να σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν,αλλά απλά θα το καθυστερήσουν.

Ο Mautner, ο πρώην πρύτανης της νομικς σχολς, που είναι ένας από τους υπογράφοντες, δήλωσε στην εφημερίδα Makor Rishon ότι θα ήθελε να απευθυνθεί όχι τόσο στους πιλότους που θα εκτελέσουν εντολές αλλά σ΄ αυτούς που θα δώσουν τη διαταγή.