Ο ισραηλινός στρατός απειλείται από τo Pokemon Go!

Ο  ισραηλινός στρατός προχώρησε στην απαγόρευση της εφαρμογής Pokemon Go σε όλες τις βάσεις. Η εφαρμογή φαίνεται ότι απειλεί το στρατό καθώς έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί κάμερες, GPS, ενώ μπορεί να συγκεντρώνει διάφορα δεδομένα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Το Pokemon Go στην ουσία πρόκειται για ένα game application (παιχνιδοεφαρμογή) το οποίο οι χρήστες παίζουν σε εξωτερικούς χώρους. Για την ακρίβεια οι παίκτες βγαίνουν έξω στο δρόμο με αποστολή να αναζητήσουν και να βρουν νέα είδη Pokemon. Αυτή η νέα μόδα έχει φέρει τα πάνω κάτω στο χώρο των gamers ( παικτών) οι οποίοι πλέον μπορούν να συνδυάζουν τον εικονικό κοσμο με τον πραγματικό. 

Ωστόσο, η εφαρμογή Pokemon Go μπορεί επίσης να κατεβάζει και να συλλέγει ακούσια ευαίσθητα δεδομένα και για αυτο το λόγο απαγορεύθηκε η χρήση της αυτήν την εβδομάδα σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Η δυνατότητα αυτή αποδίδεται στο Pokemon Go, διότι εντοπίστηκε μια παρόμοια  με αυτό εφαρμογή, η οποία μπορεί πράγματι να συλλέγει ευαίσθητα δεδομένα. 

Στρατιωτικές πηγές τόνισαν ότι ο πραγματικός λόγος για την απαγόρευση του παιχνιδιού ήταν οι υποψίες που δημιουργήθηκαν όταν εντοπίστηκε η εφαρμογή που μοιάζει και συμπεριφέρεται όπως το πρωτότυπο Pokemon Go.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Ισραηλινού Στρατού είναι υπεύθυνη για την απόφαση αυτή, η οποία και διέταξε όλους τους στρατιωτικούς και τους αξιωματικούς να σταματήσουν να παίζουν το παιχνίδι αυτό στη βάση αμέσως.

Επίσης, ο ίδιος εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ισραηλινού στρατού δήλωσε από την πλευρά του ότι επειδή η εφαρμογή που είναι παρόμοια με το Pokemon Go μπορεί να συγκεντρώνει φωτογραφίες, στρατιωτικές πληροφορίες αλλά και να ανιχνεύει την τοποθεσία στρατιωτικών βάσεων και για αυτό το λόγο στο εξής απαγορεύεται η χρήση του εντός των στρατιωτικών μονάδων.

Το Ισραήλ φαίνεται να απαγορεύει το Pokemon Go, ωστόσο η τρέλα για  Pokemon Go συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Στις αρχές Ιουλίου μια εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Facebook με το Squirtle (χαρακτήρα της εφαρμογής) που φαίνεται να βρίσκεται στην έρημο της Μοσούλης με το χαρακτηρηστικό Pokeball να βρίσκεται στην κορυφή του πολυβόλου του πεζοναύτη των ΗΠΑ συγκλονίζει.  Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.  

Με πληροφoρίες από το jpost.com και pokemon.com
Επιμέλεια – Απόδοση: Onalert