Πολεμικό πλοίο …κι ένα πρίγκηπα έστειλε η Βρετανία στα Φώκλαντς

Η παρουσία του Βρετανικού πολεμικού πλοίου HMS Dauntless στα νησιά Φώκλαντς,είναι επιβλητική,όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία.Ωστόσο δεν είναι ικανή από μόνη της για να δώσει λύση στο θέμα των νησιών.Εδώ δεν τα κατάφερε όπως έδειξε η ζωή ολόκληρος πόλεμος το 1982.

Στο Λονδίνο υπάρχουν φωνές και αρθρογραφία που προειδοποιούν ότι η κατάσταση στα Φώκλαντς δεν είναι τόσο απλή στρατιωτικά.Όχι επειδή η Αργεντινή αποτελεί κάποια στρατιωτική υπερδύναμη,αλλά επειδή και η Βρετανία δεν έχει πια τις στρατιωτικές δυνατότητες που είχε το 1982 για να μεταφέρει άμεσα ισχυρές δυνάμεις στα νησιά,που βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου. Πολλοί πρώην στρατιωτικοί προειδοποιούν ότι αν χαθεί το αεροδρόμιο ,τότε η Βρετανία θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Προς το παρόν το παιχνίδι είναι…επικοινωνιακό.Η Βρετανία έστειλε τον πρίγκηπα Ουίλιαμ στα Φώκλαντς,πιλότο ελικοπτέρου ,για να κάνει υπηρεσία έξι εβδομάδων σε αποστολές έρευνας διάσωσης. Η άφιξη του πρίγκηπα-πιλότου φυσικά είχε την δέουσα προβολή από τις βρετανικές εφημερίδες.