Πολύνεκρες επιθέσεις στο Αφγανιστάν. Βίντεο

Τρεις επιθέσεις σημειώθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες στο Αφγανιστάν, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, την ημέρα της σιιτικής εορτής Ασούρα.

Στην Καμπούλ, περίπου τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 67 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Εκατοντάδες προσκυνητές ήταν συγκεντρωμένοι στο τέμενος την ώρα της έκρηξης για τον εορτασμό της Ασούρα, με την οποία οι σιίτες μουσουλμάνοι τιμούν τον εγγονό του προφήτη Μωάμεθ, Χουσεΐν. Η σημερινή είναι ημέρα αργίας στο Αφγανιστάν.

Λίγο αργότερα, τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένας Αφγανός στρατιώτης, από έκρηξη βόμβας στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ποδήλατο και εξερράγη κοντά σε τέμενος. Οι δρόμοι της πόλης ήταν γεμάτοι με σιίτες που γιόρταζαν την Ασούρα, ωστόσο δεν είναι προς το παρόν σαφές αν η επίθεση είχε στόχο τους πιστούς.

Τρίτη βόμβα, που ήταν τοποθετημένη σε μοτοσικλέτα στην Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν, προκάλεσε τον τραυματισμό τριών αμάχων, σύμφωνα με εκπρόσωπο του τοπικού κυβερνήτη. Η τοποθεσία της έκρηξης δεν ήταν κοντά σε κάποιο τέμενος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βεστερβελε: Διεθνής παρουσία στο Αφγανιστάν και μετά το 2014

Βρετανικό υπ.Άμυνας:»Μη στέλνετε Χριστουγεννιάτικα δέματα στους στρατιώτες του Αφγανιστάν»