Πως οι Ταλιμπάν έχουν διεισδύσει στις ΕΔ του Αφγανιστάν

“Οι Ταλιμπάν έχουν κατορθώσει να διεισδύσουν στις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν και η τελική επιλογή των νεοσυλλέκτων πρέπει να γίνει πολύ προσεκτική”,δηλώνουν Αφγανοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί.

Αυτό φάνηκε από τις δολοφονίες αμερικανών στρατιωτικών ακόμη και μέσα σε δημόσιες υπηρεσίες,από Αφγανούς που υπηρετούσαν στις δυνάμεις ασφαλείας,μετά από την υπόθεση με το κάψιμο του κορανίου.

“Πρόκειται για μια πολύ καλά σχεδιασμένη επιχείρηση τοποθέτησης Ταλιμπάν μέσα στο στρατό”,υποστηρίζει μιλώντας στο Reuters ,ο Abdul Hameed, ανώτατος διοικητής του στρατού για τη νότια περιοχή του Αφγανιστάν.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τη συλλογή πληροφοριών για toyw νεοσύλλεκτους”,υποστηρίζει.

Δύο στρατιώτες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε επίθεση στην οποία συμμετείχε τουλάχιστον ένας Αφγανός στρατιώτης.

Οι δολοφονίες σε βάση του Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν έγιναν λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από την εκτέλεση δύο ανώτερων αξιωματικών μέσα στο υπουργείο Εσωτερικών .

Περίπου 70 μέλη της νατοϊκής δύναμης σκοτώθηκαν σε τέτοιου είδους επιθέσεις από τον Μάιο του 2007 μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.