Που το πάνε οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο; Μεγάλη δυσπιστία για τις κινήσεις Μόρσι

Μπορεί ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μούρσι να δήλωσε πως η απόφασή του να αποστρατεύσει τους ανώτατους στρατηγούς της Αιγύπτου και να ακυρώσει μια στρατιωτική διαταγή που περιόριζε τις εξουσίες του δεν είχε στόχο άτομα ή θεσμούς,ωστόσο η απομάκρυνση της “εμβληματικής” για τις αιγυπτικακές ΕΔ αλλά και για τους πολίτες μορφής του στρατηγού Χουσεϊν Ταντάουϊ προκαλεί πλέον κρίση εμπιστοσύνης για το τι επιδιώκουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο.

«Οι αποφάσεις που έλαβα σήμερα δεν είχαν καθόλου σκοπό να στοχεύσουν συγκεκριμένα πρόσωπα, ούτε είχα την πρόθεση να φέρω σε αμηχανία θεσμούς, ούτε ήταν σκοπός μου να περιορίσω ελευθερίες», είπε ο Μούρσι, στη διάρκεια μιας ομιλίας για το μουσουλμανικό μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

«Δεν είχα σκοπό να στείλω ένα αρνητικό μήνυμα για κανέναν, αλλά ο σκοπός μου ήταν το όφελος για αυτό το έθνος και το λαό του», είπε, εγκωμιάζοντας το έργο των ενόπλων δυνάμεων και δηλώνοντας πως η απόφασή του θα τους απελευθερώσει προκειμένου να επικεντρωθούν στο στρατιωτικό ρόλο τους.

Το Ισραήλ πάντως βλέπει με μεγάλη δυσπιστία τις κινήσεις του Μόρσι. Δυστυχώς μέχρι στιγμής οι εκτιμήσεις των ισραηλινών ότι “η αραβική άνοιξη θα μας οδηγήσει σ΄ ένα ισλαμικό χειμώνα” ,φαίνεται ότι οδεύουν προς δικαίωση.