Πούτιν:»Σταματήστε να φέρεστε σαν ταύρος σε υαλοπωλείο στο θέμα Συρία»

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα «να μην συμπεριφέρεται σαν ταύρος σε υαλοπωλείο» στο θέμα της Συρίας και εκτίμησε ότι ο συριακός λαός πρέπει να αποφασίσει μόνος του για την τύχη του, στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον θρησκευτικών ηγετών. 

    «Προφανώς καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Όμως δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Πρέπει να αφήσουμε τους Σύρους να αποφασίσουν μόνοι τους για την τύχη τους», δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία. 

   

«Καθήκον μας είναι να τους βοηθήσουμε χωρίς καμία μορφή ανάμιξης», πρόσθεσε αναφερόμενος στις δυτικές χώρες που ζητούν την αποχώρηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. 

   

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία, ο Πούτιν επεσήμανε ότι «φυσικά, πρέπει να αφήσουμε τη δυνατότητα στους λαούς αυτών των χωρών να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους». 

   

Εξάλλου ο ρώσος πρωθυπουργός κατήγγειλε «τα φοβερά εγκλήματα» που διαπράττονται σε λιβυκές πόλεις που υποστήριξαν τον εκλιπόντα ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι. 

   

Στο μεταξύ ο Πούτιν επεσήμανε ότι υπάρχει μία αυξανόμενη «λατρεία της βίας» στον κόσμο και πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να επιτρέψει σε ξένες χώρες να επέμβουν στα εσωτερικά της ζητήματα. 

   

«Στο προσκήνιο των διεθνών ζητημάτων έρχεται μία λατρεία της βίας. Αυτό μας προκαλεί ανησυχία (…) και δεν πρέπει να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο στη χώρα μας», υπογράμμισε ο ρώσος πρωθυπουργός.