Πρόλαβαν επιθέσεις εναντίον νατοϊκών στρατιωτών στο Βέλγιο.

Οι αυστριακές Αρχές, μετά από πληροφορίες των βελγικών δικαστικών Αρχών, συνέλαβαν , στο αεροδρόμιο της Βιέννης, τον Τσετσένο ASLAMBEK L., ο οποίος ανήκει σε πυρήνα, που σχεδίαζε επιθέσεις κατάστρατιωτών του NATO, στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο συλληφθείς, ο οποίος έχει χάσει τα άνω άκρα του σε επιχειρήσεις κατά του ρωσικού Στρατού, επέστρεφε από τη Μέκκα, όπου είχε μεταβεί, για να προσκυνήσει. Ο ASLAMBEK, που το τελευταίο διάστημα ζει με τη σύζυγο και τα 2 παιδιά τους στην Αυστρία, είναι  οπαδός του  αυτοαποκαλούμενου  «Εμίρη  του  Καυκάσου»,  DOKU UMAROW.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η σύλληψη του ASLAMBEK σχετίζεται με τις συλλήψεις αρκετών υπόπτων Ισλαμιστών, που είχαν γίνει, στις 23/11/10, σε Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία. Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών και στρατολόγηση νέων μαχητών, με στόχο τη μεταφορά τους στην Τσετσενία. Από τα στοιχεία τα οποία έως σήμερα έχουν συλλέξει οι Αρχές, συμπεραίνεται ότι οι τρομοκράτες, μεταξύ άλλων, σχεδίαζαν να επιτεθούν κατά σιδηροδρομικής αμαξοστοιχίας, στο Βέλγιο, η οποία θα μετέφερε στρατιώτες του ΝΑΤΟ.
Τέλος, σημειώνεται ότι η παρούσα υπόθεση έχει προκαλέσει την ανησυχία των Αρχών, διότι, έως σήμερα, οι Τσετσένοι εξτρεμιστές επέλεγαν να εκτελέσουν επιθέσεις, κυρίως, κατά ρωσικών στόχων και ιδιαίτερα Ρώσων πολιτών.