Προσοχή!Οι ..εορταστικοί πυροβολισμοί σκοτώνουν!Απίστευτα στοιχεία.

Σε κάθε πόλεμο,υπάρχει μία μάχη την οποία όλη περιμένουν πως και πως. Είναι η νικηφόρα τελευταία μάχη του πολέμου,στην οποία αρχίζουν οι πανηγυρισμοί. Συνηθως απ΄ αυτές τις στιγμές βλέπουμε τους μαχητές να πανηγυρίζουν,πυροβολώντας στον αέρα. Έχετε αναλογιστεί πόσα είναι τα θύματα αυτών των τελευταίων και πανηγυρικών μαχών; Πάρα πολλά!

Οι Times έκαναν ρεπορτάζ και δίνουν συγκεκριμένα παραδείγματα από το πόσο θανατηφόρα είναι τα επινίκεια πυρά!

Μετά το τέλος του πρώτου πολέμου του Κόλπου, 20 Κουβεϊτιανοί σκοτώθηκαν από …τους ένοπλους γλεντζέδες.

Και δεν είναι μόνο στη Μέση Ανατολή, που τέτοια περιστατικά αφθονούν.

Το πρόβλημα ήταν τόσο μεγάλο στα Σκόπια που γιορτάζουν οτιδήποτε πυροβολώντας ώστε το 2005 το Διεθνές Δίκτυο Δράσης για τα Όπλα Μικρού Διαμετρήματος έκανε μια εκστρατεία με τίτλο “οι σφαίρες δεν είναι ευχετήριες κάρτες. Γιορτάστε χωρίς πυροβόλα όπλα. «

Στο King Drew Ιατρικό Κέντρο του Λος Άντζελες, οι γιατροί είχαν περίπου 118 άτομα τραυματισμένα από τέτοια περιστατικά τη περίοδο από το 1985 εως το 1992.

Το πιο φοβερό στοιχείο όμως είναι ότι τα “εορταστικά πυρά” έχουν αποδειχτεί περισσότερο θανατηφόρα απ΄ αυτά στο πεδίο της μάχης: σχεδόν ένα στα τρία άτομα που έχουν πληγεί τυχαία από σφαίρα πεθαίνει. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σφαίρες των πανηγυρισμών έρχονται απο ψηλά και χτυπούν τα θύματα στο κεφάλι.