Πρώτο το κόμμα του Θάτσι στο Κόσσοβο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσόβου (PDK), ο σχηματισμός του απερχόμενου πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, είναι επικεφαλής σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, με το 33,5% των ψήφων, ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή. 

   

Η Δημοκρατική Ένωση του Κοσόβου (LDK), με επικεφαλής τον δήμαρχο της Πρίστινα, Ισα Μουσταφά, έρχεται δεύτερη με το 23,6% των ψήφων, πρόσθεσε η Εκλογική Επιτροπή, σε συνέντευξη Τύπου. 

   

Το PDK θα έχει συνεπώς το μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών στο αποτελούμενο από 120 μέλη κοινοβούλιο, όμως αυτό δεν επαρκεί για να κυβερνήσει μόνο του. Θα πρέπει να βρει εταίρους για τη δημιουργία συνασπισμού. 

   

Οι Κοσοβάροι κλήθηκαν την Κυριακή να ψηφίσουν για τις βουλευτικές εκλογές, η πρώτη ψηφοφορία αυτού του τύπου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, τον Φεβρουάριο του 2008. 

   

Ισχυρός από τις εκτιμήσεις δύο ΜΚΟ που έδιναν την πρώτη θέση το βράδυ της Κυριακής στο PDK, ο κ. Θάτσι δήλωσε ο ίδιος νικητής των εκλογών από το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα. Όμως το LDK κατήγγειλε αμέσως παρατυπίες στην ψηφοφορία, αμφισβητώντας τη νίκη του κ. Θάτσι. 

   

Δύο ευρωπαϊκές αποστολές επιτήρησης των εκλογών εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους σήμερα για παρατυπίες στις εκλογές, κυρίως σε δύο περιοχές στο κέντρο του Κοσόβου που θεωρούνται προπύργια του κ. Θάτσι.