Ρωσία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο πυρηνικό υποβρύχιο. Δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας

Οι ρωσικές αρχές διαβεβαίωσαν σήμερα ότι η πυρκαγιά σε πυρηνικό υποβρύχιο που βρισκόταν υπό επισκευή έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά δεν έχει σβηστεί, ενώ δεν υπάρχει καμία διαρροή ραδιενέργειας. Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην εννιάωρη μάχη που χρειάστηκε για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής εισαγγελίας της περιφέρειας του Μουρμάνσκ στη βορειοδυτική Ρωσία όπου συνέβη το ατύχημα, διαβεβαίωσε πως η πυρκαγιά στο πυρηνικό υποβρύχιο K-84 Yekaterinburg «έχει τεθεί υπό έλεγχο».

Το επίπεδο της ραδιενέργειας στην τοποθεσία του Ροσιλάκοβο, όπου σημειώθηκε η πυρκαγιά στο υποβρύχιο, βρίσκεται εντός των φυσιολογικών πλαισίων και δεν δημιουργεί «απειλή για τον πληθυσμό», ανακοίνωσε σήμερα το περιφερειακό παράρτημα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, δεν υπάρχει καμία διαρροή καθώς οι πυρηνικοί αντιδραστήρες του υποβρυχίου είχα τεθεί εκτός λειτουργία πριν αρχίσουν οι εργασίες επισκευής, ενώ είχαν απομακρυνθεί και τα όπλα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ που επικαλούνται το υπουργείο Αμυνας, κάποια μέλη του πληρώματος βρίσκονται μέσα στο υποβρύχιο προκειμένου να ελέγχουν τη θερμοκρασία και τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα.

Η φωτιά πιθανολογείται ότι ξέσπασε χθες σε ξύλινη αποβάθρα κοντά στο Yekaterinburg.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ REUTERS ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ: