ΣΥΡΙΑ:Ποδοπατούν τους διαδηλωτές.

Ποτέ μην πατάς εκείνον που είναι κάτω. Μια ρήση που δεν ισχύει για τους πιστούς του καθεστώτος της Συρίας.
Πλησιάζουν σχεδόν δυο μήνες από την ημέρα που ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και η κυβέρνηση της Συρίας δεν τίποτα για να κατευνάσει τα πνεύματα. Κάθε άλλο μάλιστα! 

Οι εν ψυχρώ δολοφονίες από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών, οι συλλήψεις, τα άρματα μάχης που βρίσκονται νυχθημερόν στους δρόμους το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Όπως και η βάναυση συμπεριφορά των στρατιωτών στους διαδηλωτές που συλλαμβάνονται. Όπως αυτή στην πόλη αλ Μπάιντα, κοντά στη Μπανιάς.

Μπορεί στη φωτογραφία να μη φαίνεται ξεκάθαρα, αλλά στο βίντεο που ακολουθεί τα πράγματα είναι «καθαρά». Άτομα που φορούν πολιτικά αλλά κρατούν όπλα, παραστρατιωτικοί δηλαδή, ποδοπατούν διαδηλωτές που δεμένοι πίσαγκωνα βρίσκονται στο έδαφος. Τους πατούν, τους κλωτσάνε στο πρόσωπο, στα πλευρά, παντού.

Τους χτυπούν με καδρόνια και αλληλοσυγχαίρονται. Μοιάζει το βίντεο να έχει τραβηχτεί από εκείνους που βρίσκονται… από πάνω και θεωρεί πως αυτό που κάνουν είναι κάτι που πρέπει να περάσει στην ιστορία! Το περιστατικό συνέβη στις 15 Απριλίου, μετά από αντικυβερνητική διαδήλωση. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ