Σεούλ:»Δεν θα ανεχτούμε άλλες προκλήσεις»

Η Νότια Κορέα υπερασπίστηκε τις στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, που έγιναν κοντά στη διαφιλονικούμενη μεθοριακή ζώνη με τη Βόρεια Κορέα, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης, λέγοντας ότι η Σεούλ είναι αποφασισμένη να μην ανεχθεί τις προκλήσεις της γειτονικής χώρας. 

   
Τα καταφύγια στα οποία είχαν οδηγηθεί οι κάτοικοι του νησιού Γιεονπιεονγκ σείονταν από τα πραγματικά πυρά στη διάρκεια της άσκησης, αλλά αυτή τη φορά η Βόρεια Κορέα απάντησε προσεκτικά, διαμηνύοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμη να δεχθεί νέες επιθεωρήσεις του πυρηνικού προγράμματός της. 

    «Θα καταβάλλουμε τις μέγιστες προσπάθειες για τη δημιουργία ισχυρού στρατεύματος ώστε να είμαστε σίγουροι για τη νίκη έναντι οποιουδήποτε εχθρού και να είμαστε έτοιμοι (για να απαντήσουμε) στις βορειοκορεατικές προκλήσεις», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Κιμ Κουαν-ζιν, προσθέτοντας: «ο στρατός θα δώσει ισχυρή απάντηση σε όλες τις προκλήσεις». 

   

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ συγκαλεί σήμερα το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του, χωρίς να ανακοινώσει λεπτομέρειες των συζητήσεων που θα γίνουν.