Σκληρές συγκρούσεις στη Λιβύη.

Ένας ανταποκριτής του Ρόιτερς μετέδωσε ότι άκουσε σήμερα πυρά πυροβολικού και πολλές εκρήξεις 20 χιλιόμετρα από το λιμάνι της πόλης Ρας Λανούφ.

   

Αντικαθεστωτικοί μάχονται εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στα περίχωρα της πόλης Ρας Λανούφ, που βρίσκεται 660 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης. 

   

Εξάλλου στην Τρίπολη συγκρούσεις έχουν σημειωθεί μεταξύ μικρών ομάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών και οπαδών του Καντάφι, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

   

Διαδηλωτές υπέρ και κατά του Καντάφι συνεπλάκησαν χωρίς όπλα στην Πράσινη πλατεία στο κέντρο της Τρίπολης. 

   

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το σημείο, αλλά δεν έχουν επέμβει παρά μόνο πυροβολώντας στον αέρα. 

   

Εξάλλου ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι είδε στην Πράσινη πλατεία περίπου εκατό διαδηλωτές να δηλώνουν την υποστήριξή τους στον Καντάφι, τον «Ηγέτη της επανάστασης», και περίπου είκοσι άλλους επίσης υποστηρικτές του καθεστώτος στην πλατεία Αλγερίας.

To αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι τελικώς 13 άτομα σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια βιαιοτήτων στην πόλη Ζαουίγια φυτικά της λιβυκής πρωτεύουσας.

 Η πληροφορία προέρχεται από έναν γιατρό, ανέφερε το Αλ Αραμπίγια.

 Από την πλευρά του το άλλο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες μετέδωσε ότι πάνω από 50 πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από 300 τραυματίστηκαν στην ίδια περιοχή.