Σκυλιά αλεξιπτωτιστές-κομμάντο στο Αφγανιστάν!

Πηδάνε με αλεξίπτωτο πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Είναι οι πρώτοι που καλούνται να εντοπίσουν τον εχθρό. Δυστυχώς αν τους αντιληφθεί είναι τελείως μόνοι κι απροστάτευτοι. Κάποιοι το έχουν πληρώσει με τη ζωή τους ήδη. Έχουν σώσει όμως ζωές πολλών «συναδέλφων» τους . Οι σωτήρες είναι τετράποδοι! Είναι οι σκύλοι των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων SAS!

Οι κομμάντος των SAS, δεν μπορούσαν να βρουν καλύτερους ανιχνευτές για να εντοπίζουν τους Ταλιμπάν. Οι γερμανικοί λύκοι επιλέγονται,εκπαιδεύονται και στη συνέχεια επιχειρούν μαζί με τους SAS. Η εκπαίδευσή τους περιλαμβάνει και επιθέσεις σε οπλισμένους στρατιώτες. Κάποιες φορές οι σκύλοι επιτέθηκαν. Οκτώ απ ΄ αυτούς σκοτώθηκαν από εχθρικά πυρά.
Οι γερμανικοί λύκοι έχουν στο περιλαίμιό τους μία κάμερα μέσω της οποίας μεταδίδουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο σε κέντρο ελέγχου των SAS. Από την εικόνα που μεταδίδουν, καθορίζονται και οι κινήσεις των κομμάντο.

Οι Βρετανοί δεν είναι οι πρώτοι που χρησιμοποιούν σκυλιά στο πόλεμο. Στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν τα σκυλιά ως θανατηφόρο όπλο. Όχι μόνο για τους Γερμανούς,αλλά και για τα ίδια τα σκυλιά. Τα έζωναν με εκρηκτικά και τα έστελναν εναντίον των γερμανικών αρμάτων μάχης.