Στρατιώτες των ΗΠΑ πάνε στο Αφγανιστάν με τσάπες και κλαδευτήρια

Στρατιώτης – αγρότης μόνος ψάχνει…
Το λογοπαίγνιο με τον τίτλο του τηλεοπτικού ριάλιτι είναι πέρα για πέρα αληθινό, αφού σύντομα, με την επόμενη φουρνιά των Άμερικανών στρατιωτών που θα πάνε στο Αφγανιστάν, θα μεταβεί και μονάδα στρατιωτών – αγροτών για να περάσει τεχνογνωσία και να εκπαιδεύσει τον ντόπιο πληθυσμό στις καλλιέργειες της γης.
Από στρατιώτες…αγρότες λοιπόν που δεν θα πυροβολούν με όπλα και αυτόματα, αλλά με τσάπες και κλαδευτήρια. Ήδη παίρνουν ταχύρυθμα μαθήματα από την ομάδα του στρατού των ΗΠΑ την Indiana Agribusiness Development Team, σε κέντρο εκπαίδευσης στο Κεντάκυ μελετούν εγχειρίδια, κάνουν πρακτική εξάσκηση, μαθαίνουν τρόπους αντιμετώπισης του…δάκου και της μουχρίτσας, προκειμένου να είναι έτοιμοι να πάνε και να διδάξουν με τη σειρά τους τους αφγανούς αγρότες.
 
Ο Αντισυνταγματάρχης Ρόμπερτ Μίλσαπς, υπεύθυνος των εθνοφρουρών – αγροτών που θα μεταβούν στο Αφγανιστάν τονίζει : “ Μας βοήθησαν πολύ οι αγρότες της Ιντιάνα, που μας έμαθαν πολλά. Έμεις με τη σειρά μας θα μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας στους Αφγανούς. Θα τους μάθουμε πως να καλλιεργούν διάφορα είδη φυτών θα τους μάθουμε τα μυστικά της ύδρευσης και άρδευσης και νομίζω ότι θα βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν και να αρχίσουν εκ νέου να ζούν σαν αγρότες στην ελεύθερη πλέον χώρα τους”
 
Το 3-19ο Τάγμα Εθνοφρουρών του Κεντάκυ που θα μεταβεί στο Αφγανιστάν θα απαρτίζεται απο ειδική ομάδα αγροτών, απο κτηνιάτρους, απο κτηνοτρόφους, και απο μελισσοκόμους.