Στρατιωτικές ασκήσεις κάνει το Ιράν

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας, και ετοιμάζονται για τη διεξαγωγή και νέων την επόμενη εβδομάδα για να δοκιμάσουν το σύστημα αεράμυνας της χώρας, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος.

  

  «Φέτος κάναμε τακτικές ασκήσεις με πραγματικές μάχες στο Φόρντο, την Τεχεράνη, το Μπουσέρ και το Ισφαχάν, όπου βρίσκονται οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν», δήλωσε ο Αχμαντ Μιγάνι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr, χωρίς να προσδιορίζει πότε έγιναν αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις.

Μια νέα πενθήμερη άσκηση αναμένεται να αρχίσει την Τρίτη. Θα «πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα για να βελτιωθεί η αμυντική της ικανότητα«, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ έχουν επανειλημμένα δηλώσει, κατά τα τελευταία χρόνια, ότι δεν αποκλείουν ένα στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράν, που κατηγορείται από τη Δύση, παρά τις διαψεύσεις του, ότι προσπαθεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα υπό την κάλυψη του πολιτικού πυρηνικού του προγράμματος.

    Οι ιρανοί ηγέτες, σε απάντηση, έχουν πολλαπλασιάσει τις στρατιωτικές ασκήσεις, τις ανακοινώσεις για την ενίσχυση της πανοπλίας των εξοπλισμών της χώρας, ιδίως όσον αφορά τους πυραύλους, καθώς και τις δηλώσεις που υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Ιράν θα οδηγήσει σε εκτεταμένες συγκρούσεις στην περιοχή και είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

    Ιρανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του θα κάνει «πολύ σύντομα» δοκιμή πυραύλων S-300 που κατασκευάζονται στην επικράτειά του, προκαλώντας έτσι τη Ρωσία.