Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στη Σουηδία.

Πριν από λίγο το τηλεοπτικό δίκτυο  Fox μετέδωσε ότι συνελλήφθησαν τέσσερις ύποπτοι για τρομοκρατία στη Σουηδία. Οι συλλήψεις ενδέχεται να συνδέονται με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες περί ανησυχιών των ΗΠΑ,για τρομοκρατικό χτύπημα σε Ουάσινγκτον και Ν.Υόρκη.

 Οι αρχές εντόπισαν ένα ύποπτο αντικείμενο στο Dulles International Airport κοντά στην Ουάσινγκτον το Σάββατο με αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετές έξοδοι και να απομακρυνθούν από αυτές επιβάτες την παραμονή της 10ης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

   

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Ντάλες, Ρομπ Γίνγκλινγκ, δήλωσε ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και ότι σε ορισμένα αεροσκάφη δόθηκαν άλλες έξοδοι τόσο για τις αφίξεις όσο και για τις αναχωρήσεις τους.

   

Το «ύποπτο αντικείμενο» εντοπίστηκε σε ένα εμπορευματοκιβώτιο περίπου στις 16:30 (23:30 ώρα Ελλάδας) και τέσσερις ώρες αργότερα εξακολουθούσε να εξετάζεται από την αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

   

Το Ντάλες βρίσκεται περίπου 35 χλμ. δυτικά της Ουάσινγκτον, όπου οι αρχές βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού εν όψει της επετείου της επίθεσης της αλ Κάιντα στο Πεντάγωνο και στο World Trade Center στη Νέα Υόρκη.