Συνάντηση Συριακής αντιπολίτευσης στην Κων/πολη

Αντιπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης άρχισαν σήμερα διήμερες συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη με στόχο την υιοθέτηση «κοινής γραμμής», ενώ η Συρία οδηγείται στον εμφύλιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ.

«Θα εργαστούμε για την υιοθέτηση κοινής γραμμής», δήλωσε ο Μπουρχάν Γαλιούν, πρώην πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, της μεγαλύτερης οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με έγκυρες συριακές πηγές, εκτός από το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης θα συμμετάσχουν το Εθνικό Κουρδικό Συμβούλιο, το οποίο είχε απορρίψει την έκκληση του Γαλιούν να πάρει μέρος στη προηγούμενη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, τον Μάρτιο, καθώς επίσης η οργάνωση που έχει συστήσει ο διανοούμενος Μισέλ Κίλο και αυτή του φυλάρχου Ναουάφ αλ-Μπασίρ.

Στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης θα συμμετάσχουν επίσης, κατά την πρώτη ημέρα, αντιπρόσωποι πολλών αραβικών και δυτικών χωρών.

Τη Γαλλία θα εκπροσωπήσει ο πρεσβευτής της στη Δαμασκό Ερίκ Σεβαλιέ, ενώ τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Τουρκία θα εκπροσωπήσουν ανώτεροι διπλωμάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Συρία – Ιράν Τι ρόλο παίζουν ΗΠΑ – Ρωσία. Ανάλυση Στραντφορ. Βίντεο.

Χωριο φάντασμα στην Συρία. Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών. Δείτε το βίντεο των παρατηρητών.