«Σύννεφα πολέμου»:Αμερικανική ταξιαρχία από το Ιράκ,αναπτύχθηκε στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας!

Μία αμερικανική ταξιαρχία που αποχώρησε από το Ιράκ,στάθμευσε στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας,σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKAfile. Η είδηση αυτή αναζωπυρώνει τα σενάρια πολέμου στη Μ.Ανατολή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ισραηλινών από την περασμένη Πέμπτη, στρατιωτικές φάλαγγες και ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί σε θέσεις των συνόρων για να “αποκρούσουν μια πιθανή εισβολή της Συρίας”.

Όλα τα κράτη της περιοχής έχουν λάβει προληπτικά μέτρα, με πρώτη τη Τουρκία αλλά η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων σε μία από τις γειτονικές με τη Συρία χώρα,αποτελεί σίγουρα μία κλιμάκωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση King Hussein , 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Συρίας.
Αναφέρουν επίσης ότι οι αμερικανοί έχουν τοποθετήσει δυνάμεις σε χωριά της Ιορδανίας όπως Albaej, Zubaydiah και al-al-Nahdah Houshah καθώς και κοντά στο φράγμα Sarham του ποταμού Yarmoukh που ρέει στα σύνορα μεταξύ της Συρίας και της Ιορδανίας
.
Πριν από τρεις μήνες, η Συρία είχε προειδοποιήσει το βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II να σταματήσει τη χορήγηση ασύλου σε λιποτάκτες και να επιτρέπει να χρησιμοποιείται η χώρα του ως δίαυλος για τη διοχέτευση όπλων προς την αντιπολίτευση.

Το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου,αναφέρει το ρεπορτάζ από το Ισραήλ ότι συριακές τεθωρακισμένες μονάδες συγκεντρώνονταν απέναντι από την ιορδανική πόλη της Bura Al Hariri.