«Θωρακείστε την ασφάλεια πτήσεων»,διέταξε η Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Α.Μέρκελ , ζήτησε να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν σ’ ό,τι αφορά την ασφάλεια του τομέα των Αερομεταφορών,μετά από την αποκάλυψη της αποστολής παγιδευμένων πακέτων από την Ελλάδα αλλά και αυτών που εντοπίστηνκαν στο Ντουμπάϊ και στη Βρετανία.
«Τα γεγονότα αυτά, αλλά και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το παγιδευμένο πακέτο που έφτασε στην Καγκελαρία, θα πρέπει ν’ αποτελέσουν αφορμή, για τη βελτίωση των ελέγχων στις αερομεταφορές εντός Ευρώπης αλλά και εκείνες που προέρχονται από τις ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος και τόνισε ότι επιβάλλεται, πλέον, σε διεθνή κλίμακα, διενέργεια αυστηρότερων ελέγχων, για την αποτροπή ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων.
Κατά την άποψη της Γερμανίδας Καγκελάριου, ωστόσο, τα τελευταία γεγονότα απέδειξαν ότι η συνεργασία των Υπηρεσιών Ασφάλειας, σε διεθνές επίπεδο, λειτουργεί αποτελεσματικά και σε συνδυασμό με την άψογη λειτουργία των γερμανικών Υπηρεσιών Ασφαλείας, έχει οδηγήσει στην αποτροπή πολλών επιθέσεων, στο παρελθόν. Παράλληλα, όμως, διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση αλλά καλεί όλους σε επαγρύπνηση, καθώς η απειλή παραμένει υπαρκτή.
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών έδωσε εντολή να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σημεία παραλαβής αλληλογραφίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και, σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο, ν’ αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας. Ταυτόχρονα, κάλεσε όλες τις δημόσιες Υπηρεσίες, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε ενδεχόμενη παραλαβή δεμάτων, αγνώστου αποδέκτη και ιδιαίτερα αν αυτά προέρχονται από την Ελλάδα.