Θρίλερ! Ο Καντάφι αναζητείται,ο ένας γιος δραπέτευσε,ο άλλος βρέθηκε νεκρός!

 

Ο Μοχάμεντ Καντάφι διέφυγε από το σπίτι όπου βρισκόταν υπό περιορισμό με τη βοήθεια στρατευμάτων πιστών στο καθεστώς, μετέδωσε πριν από λίγο το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, την ώρα που οι εξεγερμένοι προσπαθούν να πάρουν τον πλήρη έλεγχο της Τρίπολης.

    Ο Μοχάμεντ είναι ένας από τους τρεις γιους του Μουάμαρ Καντάφι που είχε συλληφθεί από τους εξεγερμένους. Δυνάμεις πιστές στο καθεστώς εισέβαλαν στο σπίτι όπου βρισκόταν ο Μοχάμεντ και τον απελευθέρωσαν, αφού συγκρούστηκαν με τους φρουρούς, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο.

    Ο Μοχάμεντ είχε παραδοθεί στους εξεγερμένους χθες Κυριακή και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.


Δύο σοροί, που θα μπορούσαν να ανήκουν στον γιο του Μουάμαρ Καντάφι, Χαμίς και στον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Αμπντάλα αλ Σενούσι, βρέθηκαν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πηγές οι οποίες δεν κατονομάζονται.

ΗΠΑ:Δεν ξέρουμε αν το έσκασε ο Καντάφι.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν στη διάθεσή τους κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι εγκατέλειψε την Τρίπολη, παρά την είσοδο των αντικαθεστωτικών στη λιβυκή πρωτεύουσα, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη σύμφωνα με την οποία έχει φύγει», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει αλλάξει θέση όσον αφορά την αντίθεσή του στην ανάπτυξη αμερικανικών χερσαίων στρατευμάτων στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    «Αυτό δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ σε δημοσιογράφους στο Μάρθας Βίνεγιαρντ, στη Μασαχουσέτη, όπου ο Ομπάμα βρίσκεται σε διακοπές. 

    Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν ο Ομπάμα έχει αλλάξει θέση όσον αφορά την ανάπτυξη αμερικανικών χερσαίων στρατευμάτων στη Λιβύη.