Το BBC βάζει στο σκαμνί την ISAF,για το θάνατο δημοσιογράφου του στο Αφγανιστάν.

 Το βρετανικό BBC ζήτησε την διεξαγωγή επείγουσας έρευνας από την υπό το ΝΑΤΟ διεθνή δύναμη στο Αφγανιστάν για τον θάνατο ενός ρεπόρτερ του την προηγούμενη εβδομάδα.

   

Ο Ομέντ Χπαλουάκ, ένας τοπικός ρεπόρτερ που εργαζόταν για το BBC και το αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων Pajhwok, έχασε την ζωή του μαζί με 18 άλλους ανθρώπους κατά την διάρκεια σύγκρουσης ανάμεσα σε αντάρτες και σε αφγανικές δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζονταν από αεροσκάφος του ΝΑΤΟ.

   

Η αφγανική ομάδα δημοσιογράφων SAFMA ανέφερε χθες Κυριακή ότι ο ρεπόρτερ πυροβολήθηκε πισώπλατα ενώ βρισκόταν σε κυβερνητικό κτίριο στην νότια επαρχία Ουρουζγκάν. Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας δήλωσε ότι δεν έχει γίνει σαφές ποια από τις δύο πλευρές πυροβόλησε τον δημοσιογράφο.

   

«Αντικρουόμενες αναφορές έχουν προκύψει σχετικά με τον θάνατό του. Το BBC έχει επισήμως ζητήσει από την Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) να διερευνήσει τις συνθήκες του θανάτου του και να γνωστοποιήσει τα ευρήματά της στο BBC και στην οικογένειά του το ταχύτερο δυνατό» ανέφερε ανακοίνωση του BBC.