Το FBI ερευνά την ανάρμοστη συμπεριφορά γερουσιαστών σε ταξίδι στο Ισραήλ!

Το FBI ερευνά  περιστατικό τυχόν ανάρμοστης συμπεριφοράς Αμερικανών γερουσιαστών από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, οι οποίοι  σε επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ τον περασμένο Αυγουστο κολύμπησαν γυμνοί.

Το περιστατικό , που αποικαλύπτει η (ηλεκτρονική)  εφημερίδα Politico, αφορά στο ότι οι αμερικανοί γερουσιαστές,εκτός από επιχειρηματικές συναντήσεις  βρήκαν χρόνο και για την εξαιρετικά ζωηρή ανάπαυσή τους, αργά ένα  βράδυ. Επικρίνονται  συγκεκριμένα ότι – κάπιοι τουλάχιστον – υπό την επήρεια αλκοόλ  κολύμπησαν γυμνοί στη λίμνη Κινερέτ, γνωστή επίσης ως Θάλασσα της Γαλιλαίας, όπου κατά την Καινή Διαθήκη το Ιησούς περπάτησε πάνω στην επιφάνεια του νερού. Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται μαρτυρίες πολλών – και αυτοπτών –  πρώτος πήδηξε στο νερό γυμνός ο γερουσιαστής από την πολιτεία του Κάνσας κ. Κέβιν Γιόντερ (Kevin Yoder) . Κατόπιν τον ακολούθησαν άλλα,περίπου 20, άτομα.

Κάποιοι γδύθηκαν μόνο μερικώς, ενώ κάποιοι άλλοι κολύμπησαν απευθείας με τα ρούχα, συμπεριλαμβανομένης και  κόρης  άλλου βουλευτή. Ορισμένοι πολιτικοί αναγνώρισαν ότι δεν φέρθηκαν απολύτως πολιτισμένα, άλλοι δήλωσαν ότι κολύμπησαν στην λίμνη με θρησκευτικά κίνητρα. Άλλοι είπαν ότι το έκαναν  απλά για να δροσιστούν μετά από μια κουραστική μέρα.

«Πριν από ένα χρόνο, συναντήθηκαμε με τους συναδέλφους για δείπνο στο Θάλασσα της Γαλιλαίας στο Ισραήλ. Μετά το δείπνο που ακολούθησε μερικά μέλη του Κογκρέσου, προχώρησαν σε μια αυθόρμητη και πολύ σύντομη βουτιά στη θάλασσα και δυστυχώς εγώ πήδηξε στο νερό χωρίς μαγιό, » είπε ο κ. Yoder στο Politico. «Είναι μεγάλη τιμή μου να εκπροσωπώ το λαό του Κάνσας στο Κογκρέσο και [για] οποιαδήποτε αμηχανία που έχω προκαλέσει στους συναδέλφους και τους ψηφοφόρους μου, ζητώ συγγνώμη», πρόσθεσε.
Συνεργατης είπε ότι δεν έχει κληθεί καποιος για κατάθεση στο FBI. Οι όποες έρευνες  δεν φαίνεται να έχουν οδηγήσει σε επίσημες καταγγελίες για ατασθαλίες.