«Το F 22,οδήγησε τον άνδρα μου στην αυτοκτονία»! Σοκ στις ΗΠΑ από γυναίκα αυτόχειρα πιλότου!

Σοκ έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα όσα υποστηρίζει σύζυγος πιλότου F 22 Raptor,ο οποίος τον Ιούλιο του 2008,αυτοκτόνησε.

Η Joanna Tinsley συνδέει την αυτοκτονία του με τα προβλήματα που παρουσίαζε το αεροσκάφος στο σύστημα παροχής οξυγόνου και τα οποία η Αμερικανική αεροπορία λέει τώρα ότι έχουν διορθωθεί.

Ο Thomas «Pugs» Tinsley, ήταν πιλότος F 22 και αυτοπυροβολήθηκε τον Ιούλιο του 2008 στο στήθος.

Η σύζυγός του σε μία μακρά τηλεοπτική της συνέντευξη ανέφερε ότι ο
ο σύζυγός της παρουσίασε μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της ζωής του. Ήταν συνήθως χαρούμενο και πολύ ενεργητικός άνθρωπος αλλά τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με την σύζυγό του είχε αλλάξει:
«Ήταν ευέξαπτος. Ήταν ανυπόμονος. Ήταν θυμωμένος με πράγματα που ποτέ δεν θα τον ενοχλούσαν. Έκανε ξανά και ξανά τις ίδιες ερωτήσεις και στη συνέχεια κοιτούσε στο κενό», δήλωσε .

Ανέφερε επίσης ότι ο σύζυγός της είχε συχνά πονοκεφάλους,δεν έτρωγε και είχε αϋπνίες. Υπέφερε επίσης από έναν επίμονο βήχα ο οποίος είχε παρουσιαστεί και σε άλλους πιλότους F 22.

Η σύζυγος του αυτόχειρα πιστεύει ότι τα προβλήματα που είχε το αεροσκάφος που πετούσε έχουν σχέση με την αυτοκτονία του.Στηρίζει την άποψή της σε συζητήσεις που έχει κάνει με άλλες συζύγους πιλότων F 22,οι οποίες τις ανέφεραν τα ίδια συμπτώματα που κι εκείνη είχε παρατηρήσει στο σύζυγό της.

Αν και η Αμερικανική Αεροπορία θεωρεί ότι το ζήτημα των προβλημάτων των F 22 έχει λυθεί οι καταγγελίες της συζύγου του αυτόχειρα πιλότου,δημιουργούν νέα ερωτήματα και δίνουν διαστάσεις θρίλερ στην υπόθεση.

Το F-22, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Lockheed Martin και τη Boeing, είναι το πιο πολύτιμο πολεμικό αεροπλάνο των ΗΠΑ.
Κοστίζει περίπου 412 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας και ανάπτυξης, και διαφημίζεται ότι είναι σχεδόν αόρατο στα ραντάρ. Μπορεί να πετάξει γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ούτε η Lockheed Martin, ούτε η Boeing έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες για τα προβλήματα υγείας που έχουν παρουσιαστεί σε πιλότους F 22.