Το Ισραήλ δοκίμασε πύραυλο με πυρηνική κεφαλή!

Το Ισραήλ δοκίμασε με επιτυχία την εκτόξευση ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή ,σε μία κοινή ισραηλινο-ιταλική άσκηση που ολοκληρώθηκε τη περασμένη Παρασκευή. Και το παράδοξο ,είναι ότι αυτή τη πληροφορία την έδωσε στη δημοσιότητα!

Σύφωνα με τις πηγές που διέρρευσαν την πληροφορία στο Debkafiles πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του πυραύλου Jericho 3, που μπορεί να μεταφέρει μία πυρηνική κεφαλή 750 κιλών σε μία απόσταση 7.000 χιλιομέτρων και άρα να χτυπήσει εγκαταστάσεις του Ιράν.
Οι δοκιμές έγιναν με τη συμμετοχή έξι μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Ισραηλινής ΠΑ,που πέταξαν μαζί με Eurofighter της Ιταλικής ΠΑ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά από τις δύο πρώτες δοκιμές οι Ισραηλινές ΕΔ ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή της άσκησης

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν», το βρετανικό υπουργείο Αμυνας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας αμερικανικής επίθεσης σε επιλεγμένους στόχους παρά το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ήθελε να αποφύγει οποιαδήποτε στρατιωτική περιπέτεια πριν από τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Οι εκτιμήσεις των Βρετανών βασίζονται σε πληροφορίες από δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι η Τεχεράνη διαθέτει πλέον τις απαραίτητες ποσότητες εμπλουτισμένου ουρανίου για να κατασκευάσει από δύο έως τέσσερις πυρηνικές βόμβες. Η πρόοδος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν είναι πιθανό να «αναγκάσει» την Ουάσιγκτον να επέμβει προκειμένου να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.
 
Υπέρ της επέμβασης συνηγορούν δύο γεγονότα: το ένα είναι η «ανθεκτικότητα» που επιδεικνύει το Ιράν απέναντι στις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών και το δεύτερο η πλήρης αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μετά την κυβερνοεπίθεση με τον ιό Stuxnet στα πληροφοριακά συστήματα των πυρηνικών εγκαταστάσεων παραγωγής απεμπλουτισμένου ουρανίου.
 
Την αναγκαιότητα στρατιωτικής δράσης βλέπει και ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος φέρεται να άρχισε μια εκστρατεία πειθούς προς τα μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου με σύμμαχο τον υπουργό Αμυνας της χώρας Εχουντ Μπαράκ. Σύμφωνα με την έγκυρη ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας απέσπασαν τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν, αλλά σκοντάφτουν στο «όχι» άλλων μελών της κυβέρνησης.