Το Ισραήλ καθήλωσε F 16 της Αεροπορίας του.Ποιος είναι ο λόγος

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει  καθηλώσει κάποια από τα μαχητικά  F-16C / D »Barak» όταν τεχνικοί της ανακάλυψαν ξεφλούδισμα του χρώματος  στην εσωτερική πλευρά του αγωγού εισαγωγής αέρα στον κινητήρα. 
Εκτιμήθηκε ότι το ξεφλούδισμα του χρώματος θα  μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα αν κομμάτια έμπαιναν  στον κινητήρα-με ακραία επίπτωση την απώλεια του κινητήρα και ίσως του αεροσκάφους.   Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε αεροσκάφη από τις βάσεις  Ηazor και Ramat David.Η απόφαση σχετικά με την καθήλωση των συγκεκριμένων μαχητικών ελήφθημ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα  FlightGlobal, από τον ισραηλινό διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, Αμίρ Εσχέλ.

Μόνο τα F-16 που βρέθηκε να επηρεάζεται από το ξεφλούδισμα στη βαφή είναι καθηλωμένα από όλα τα αεροσκάφη της F-16 C/D της  Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ,αναφέρεται.Κατά την ιστοσελίδα η αποκατάσταση  θα είναι πλήρης σε «σύντομο χρονικό διάστημα» ενώ τονίζεται ότι, εάν χρειασθεί, όλα τα αεροσκάφη της αεροπορίας  θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα. Σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει την αιτία του προβλήματος γίνονται έλεγχοι και δοκιμές.Δεν αναφέρεται ποια είναι η αιτία του ξεφλουδίσματος της βαφής στα ισραηλινά F-16C/D. Εκτιμήσεις μπορεί  να γίνονται για τυχόν   κακή ποιότητα των παρτίδων των χρωμάτων ή σφάλματα στο βάψιμο. Πάντως μια πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι η υψηλή θερμοκρασία στο Ισραήλ αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι η αιτία.