Το Κατάρ δίνει τα πάντα στους αντικαθεστωτικούς,εκτός από όπλα.

Το Κατάρ θα παράσχει καύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα και άλλα ανθρωπιστικά αγαθά για την κάλυψη των αναγκών των αντικαθεστωτικών στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τη διάθεση στην αγορά πετρελαίου από την κατεχόμενη από τους εξεγερμένους ανατολική Λιβύη, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών που είναι αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα.

   

Το Κατάρ «συμφώνησε να διαθέσει στην αγορά αργό πετρέλαιο για εμάς και θα βάλουμε τα χρήματα σε έναν λογαριασμό τριτεγγυητή. Από το Κατάρ θα πάρουμε ό,τι χρειαζόμαστε σε καύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα και ανθρωπιστικό υλικό», σημείωσε ο Άλι Ταρχούνι σε συνέντευξη Τύπου.

   

«Τα αιτήματά μας είναι απλά και σαφή, η ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η άρση των κυρώσεων που μας εμποδίζει στην εξαγωγή του πετρελαίου μας», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι το θέμα της άρσης των κυρώσεων θίχτηκε σε συζήτηση με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ που επισκέπτεται τη Λιβύη Αμπντελιλάχ αλ Χάτιμπ.

   

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι εξεγερμένοι έχουν δημιουργήσει «κάτι σαν υπουργείο πετρελαίου» και το προσωπικό για το πετρέλαιο εργάζεται τώρα υπό το σώμα αυτό ή για λογαριασμό της Αραβικής Πετρελαϊκής Εταιρείας του Κόλπου, η οποία έχει την έδρα της στην ανατολική Λιβύη και η οποία έχει κόψει τους δεσμούς με τη μητρική της την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του λιβυκού κράτους.