Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για το Αφγανιστάν

  Το ΝΑΤΟ πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή του στην ενίσχυση της σταθερότητας στο Αφγανιστάν, παρά τις διαδηλώσεις και τη βία στη χώρα μετά το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε μια στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ της Συμμαχίας.

   

«Παρά την τραγωδία αυτού του περιστατικού και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε το στόχο μας, ένα σταθερό Αφγανιστάν. Αυτό είναι γενικά προς το συμφέρον μας. Ότι πρέπει να παραμείνει στο επίκεντρο της κοινής προσπάθειας μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου της Συμμαχίας στην Ουάσιγκτον.

   

Η στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων της του ΝΑΤΟ έχει αμφισβητηθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά την καύση αντιτύπων του ιερού βιβλίου των Μουσουλμάνων που προκάλεσε εκτεταμένες διαμαρτυρίες, και δύο Αμερικανοί αξιωματικοί σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που έγινε μέσα στο υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

   

Στο μεταξύ νωρίτερα σήμερα από εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης στο νότιο Αφγανιστάν έγινε γνωστό ότι από δυο ξεχωριστές εκρήξεις βομβών σκοτώθηκαν επτά άμαχοι και επτά αντάρτες.

   

Το πρώτο περιστατικό συνέβη την Δευτέρα στην επαρχία Χελμάντ όπου μια βόμβα εξερράγη σε ένα σπίτι στην περιοχή Νάουι σκοτώνοντας τέσσερις γυναίκες και τρία παιδιά, δήλωσε ο Νταούντ Αχμάντι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

   

«Φαίνεται ότι ήταν έκρηξη βόμβας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις γυναίκες, δύο κορίτσια και ένα αγόρι», δήλωσε ο Αχμάντι και πρόσθεσε ότι η αστυνομία ερευνά το περιστατικό.

   

Επτά αντάρτες Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένου ενός διοικητή, σκοτώθηκαν στην περιοχή Ναουζάντ της Χελμάντ, όταν μια βόμβα εξερράγη τη στιγμή που προσπαθούσαν να την φορτώσουν σε ένα αυτοκίνητο.

   

Ο διοικητής αυτός ήταν ο μουλάς Αμπντάλα.